Brød laget på gode metoder

De fleste brød fra store fabrikker og matbutikker inneholder ofte mye stivelse og mange rare ingredienser man ikke har hørt om før. Ingrediensene blir tilsatt fordi man ønsker at brødene skal heve i et hurtig tempo og bli fortere ferdig. Vi i Baker Nordby mener at dårlig tid er en lite smart ingrediens å tilsette et brød.

Vi har surdeig i alle brødene, av flere gode grunner

Alle våre brød er laget med surdeig – i større eller mindre grad. Vi lager surdeigsbrød fordi det smaker og lukter fantastisk, men også fordi brød laget med surdeig er lettere å fordøye for magen og har et høyt næringsinnhold. Surdeig gjør også at brødet holder seg fersk lenger, derfor kan noen av brødene våre, hvis de oppbevares riktig, føles ferskt flere dager etter at du kjøpte det.

 

Koker melet

Vi koker melet før det går i deigen. Dette gir det ferdig brødet en god og skjærefast skorpe i tillegg til at det smuler mindre.

Vi langtidshever brødene i 12 timer

Som sagt, dårlig tid er en lite god ingrediens å putte i et brød.  Deigen har godt av å hvile lenge. Ved å langtidsheve brødene får de god tid til å utvikle god smak, samtidig som de får en bedre karamellisering i skorpen.

Byggbrød

Byggbrød er laget på byggkorn som er det mest fiberrike kornslaget vi har. Fiber gir økt metthets-følelse og kan forebygge mange sykdommer.

 

I tillegg til bygg, inneholder brødet kokt byggryn og steinmalt byggmel. Vi tilsetter også litt honning for å få en god og kraftfull smak. Merket ekstra grovt på brødskalaen. 

Brødet får du kjøpt i våre kafeér

Speltbrød

 

Speltmel inneholder mer og flere av de viktige mineralene og vitaminene, i tillegg er gluten-nettverket i speltmel bygget opp på en måte som er bedre tilpasset fordøyelsen vår enn vanlig hvetemel. Havrespelt er bakt kun med spelt, kokt linfrø og solsikke og havregryn. 

Brødet får du kjøpt i våre kafeér

Dansk Rugbrød

 

Vi koker rugmel før det blandes. Det gir en god sødme og gir brødet mye fuktighet. På grunn av malt som tilsettes får skorpen en mørk og delikat farge. Skorpen får også en karamellisering som gir god smak. Surdeig av rug har en særpregene smak som gjør at brødet passer godt til ost og sild. 

Brødet får du kjøpt i våre kafeér

Familiebrødet

Vi koker en grøt med sammalt rug og hvete som gir brødet en god og rund smak. Sammen med rug, hvete og havre og en lang hevetid, som frigir mer næringsstoffer, er dette et skikkelig sunt og grovt brød. I tillegg har det ingen hele korn, det er myk inni med en fin skorpe å tygge på – så dette passer til alle i familien.

Brødet får du kjøpt i våre kafeér

Nyheter

Velkommen til Baker Nordby på Tøyen Torg

Etter å ha vært borte fra Tøyen i syv år, er vi endelig tilbake til der det hele startet i 1908. Vi står klare til å servere gjester ferske bakevarer og kaffe, hver morgen, allerede kl 06.30. 

Man–fre 06.30 til 18.00

Lør–søn 09.00 til 17.00

 

Les mer om filialen her

Vil du drive vårt nye bakeri og pizzaservering på Myrvoll?

Vi åpner nytt bakeri på nye Myrvoll Torg. Der skal vi selge bakervarer og servere enkle lunsjretter på dagtid, og pizza på kvelden.
 

Vi ønsker en driver/eier til denne fine kafeen. Vi åpner som 1. mars 2020.


Ta kontakt for en uformell prat:
birgitta@bakernordby.no

0047 917 34 189

Baker Nordby AS

Bjørnerudveien 17
1266 Oslo

Norge/Norway