top of page

Miljø og matsvinn

Vi jobber hele tiden med smarte tiltak som gjør at vi ikke kaster bakverk i søpla. Både med tanke på miljøet, men også i respekt for den jobben som bonden gjorde da han sanket kornet, møllen som fikk korn til å bli mel, og bakeren som gjorde mel til bakverk. Under kan du lese mer om våre tiltak.

Vi resirkulerer brødene vi ikke har solgt

 

Ja, du leste riktig! Vi bruker en bakterie-kultur, som klarer å bryte ned ferdig stekt brød, slik at vi kan bruke de i nye surdeiger. Så i stede for å kaste brød vi ikke får solgt, blir brødene sendt tilbake igjen inn i bakeriet, og gjort om til nye brød. Brødene våre er altså resirkulerbare.

Vi har surdeig i alle brødene

 

Det er ikke bare brød som ikke ble solgt i butikken som havner i søpla. Forbrukerne kaster ca. 8 kg brød hvert år! Vi bruker surdeig i større og mindre grad i alle brødene våre. Surdeig gjør at brødet holder seg fersk lenger, derfor kan noen av brødene våre føles like ferskt dagen etter – og dagen etter der igjen.​ Les om hvordan vi lager brød

Kutt Matsvinn 2020

 

Vi er med på et prosjekt som heter Kutt Matsvinn 2020. Prosjektet har som mål å redusere matsvinnet med 20 prosent innen 2020 hos deltakende bakerier og serveringssteder. Det overordnede målet er å bidra inn i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål 12.3 om å halvere matsvinnet innen 2030. 

Les mer om prosjektet her

Too Good To Go

Too Good To Go drømmer om en verden der all mat havner i magen, ikke i søpla. Det synes vi er en meget god drøm, og derfor har Baker Nordby  inngått et samarbeid med Too-Good-To-Og. Dermed går nesten ingen av våre varer i søpla.

 

Too Good To Go er en app laget med det formålet å redusere matsvinn. Appen gir brukerne muligheten til å kjøpe mat som ellers ville blitt kastet, til en redusert pris. Dette er et fantastisk initiativ som vi selvfølgelig måtte bli med på! Les mer om prosjektet her

Kafeéne innredes med second hand

Det siste året har vi åpnet et par nye kafeér, og fornyet noe av de vi allerede har, og da har vi nesten utelukkende kjøpt møbler fra second hand-butikker og Finn.no. Og selvfølgelig solgt de tidligere møblene på videre på Finn.no. Det å kjøpe seccond hand er både bra for miljøet– i tillegg til at det blir en fin og unik atmosfære i kaféene. 
Se hvor vi har kafeér

bottom of page