Miljø og matsvinn

Vi jobber hele tiden med smarte tiltak som gjør at vi ikke kaster bakverk i søpla. Både med tanke på miljøet, men også i respekt for den jobben som bonden gjorde da han sanket kornet, møllen som fikk korn til å bli mel, og bakeren som gjorde mel til bakverk. Under kan du lese mer om våre tiltak.

Vi resirkulerer brødene vi ikke har solgt

 

Ja, du leste riktig! Vi bruker en bakterie-kultur, som klarer å bryte ned ferdig stekt brød, slik at vi kan bruke de i nye surdeiger. Så i stede for å kaste brød vi ikke får solgt, blir brødene sendt tilbake igjen inn i bakeriet, og gjort om til nye brød. Brødene våre er altså resirkulerbare.

Vi har surdeig i alle brødene, som gjør at de holder seg lenger "ferske"

 

Det er ikke bare brød som ikke ble solgt i butikken som havner i søpla. Forbrukerne kaster ca. 8 kg brød hvert år! Vi bruker surdeig i større og mindre grad i alle brødene våre. Surdeig gjør at brødet holder seg fersk lenger, derfor kan noen av brødene våre føles like ferskt dagen etter – og dagen etter der igjen.

Les om hvordan vi lager brød

Kutt Matsvinn 2020

 

Vi er med på et prosjekt som heter Kutt Matsvinn 2020. Prosjektet har som mål å redusere matsvinnet med 20 prosent innen 2020 hos deltakende bakerier og serveringssteder. Det overordnede målet er å bidra inn i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål 12.3 om å halvere matsvinnet innen 2030. 

 

Les mer om prosjektet her

Too Good To Go

Too Good To Go drømmer om en verden der all mat havner i magen, ikke i søpla. Det synes vi er en meget god drøm, og derfor har Baker Nordby  inngått et samarbeid med Too-Good-To-Og. Dermed går nesten ingen av våre varer i søpla.

 

Too Good To Go er en app laget med det formålet å redusere matsvinn. Appen gir brukerne muligheten til å kjøpe mat som ellers ville blitt kastet, til en redusert pris. Dette er et fantastisk initiativ som vi selvfølgelig måtte bli med på!

 

Les mer om prosjektet her

Nyheter

Velkommen til Baker Nordby på Tøyen Torg

Etter å ha vært borte fra Tøyen i syv år, er vi endelig tilbake til der det hele startet i 1908. Vi står klare til å servere gjester ferske bakevarer og kaffe, hver morgen, allerede kl 06.30. 

Man–fre 06.30 til 18.00

Lør–søn 09.00 til 17.00

 

Les mer om filialen her

Vil du drive vårt nye bakeri og pizzaservering på Myrvoll?

Vi åpner nytt bakeri på nye Myrvoll Torg. Der skal vi selge bakervarer og servere enkle lunsjretter på dagtid, og pizza på kvelden.
 

Vi ønsker en driver/eier til denne fine kafeen. Vi åpner som 1. mars 2020.


Ta kontakt for en uformell prat:
birgitta@bakernordby.no

0047 917 34 189

Baker Nordby AS

Bjørnerudveien 17
1266 Oslo

Norge/Norway