Produkter: Brød

Vi lager brød med kjærlighet for faget. Vi langhever brødene i 12 timer, slik at de skal få god tid til å utvikle sødme og smak. I tillegg får de hvile på et "hvilebånd" før de går i ovnen. Vi tilsetter surdeig (i større og mindre grad) i alle brødene. Surdeigen lager vi av resirkulerte brød. Med surdeig får brødene en deilig konsistens og smak, samtidig som de er bedre for fordøyelsen.

 

Før vi lager deigen koker vi melet som skal bli til brød. Dette gjør vi for at skorpen skal bli sprø, og for at brøden skal holde deg godt sammen. Vi tilsetter ingen "skumle" eller "rare" ingredienser for at brødet skal bli fortere ferdig, eller smake godt. Vi bruker kun tradisjonelle bakemetoder, og en god dose kjærlighet for faget.

Under ser ut brødutvalget vårt. Brødene kan bestilles fra oss, eller kjøpes i våre kafeér.

Les mer om hvordan vi lager brød her

Speltmel inneholder mer og flere av de viktige mineralene og vitaminene, i tillegg er gluten-nettverket i speltmel bygget opp på en måte som er bedre tilpasset fordøyelsen vår enn vanlig hvetemel. Havrespelt er bakt kun med spelt, kokt linfrø og solsikke og havregryn.

Dette brødet er laget på siktet havre og havregryn. Havre er en av de sunneste kornsortene vi har med sine mange vitaminer, proteiner i tillegg til at det inneholder mye fiber. I havrebrødet tilsetter vi også surdeig av rug for å få litt syrlighet i smaken, og malt for å få en fin skorpe og en god sødme.

Vi koker rugmel før det blandes. Det gir en god sødme og gir brødet mye fuktighet. På grunn av malt som tilsettes får skorpen en mørk og delikat farge. Skorpen får også en karamellisering som gir god smak. Surdeig av rug har en særpregene smak som gjør at brødet passer godt til ost og sild. 

Vi koker en grøt med sammalt rug og hvete som gir brødet en god og rund smak. Sammen med rug, hvete og havre og en lang hevetid, som frigir mer næringsstoffer, er dette et skikkelig sunt og grovt brød. I tillegg har det ingen hele korn, det er myk inni med en fin skorpe å tygge på – så dette passer til alle i familien.

Byggbrød er laget på byggkorn som er det mest fiberrike kornslaget vi har. Fiber gir økt metthets-følelse og kan forebygge mange sykdommer.

 

I tillegg til bygg, inneholder brødet kokt byggryn og steinmalt byggmel. Vi tilsetter også litt honning for å få en god og kraftfull smak. Merket ekstra grovt på brødskalaen. 

Vi lager focaccia på den originale metoden med en svært løs deig som modnes lenge. Vi strammer opp deigen hvert 30. minutt før den blir delt opp og formet. Alt må gjøres for hånd for at strukturen i deigen skal beholdes. Vi tilsetter olivenolje helt tilslutt i elteprosessen slik at den gode smaken skal komme frem etter steik. På toppen strør vi maldonsalt og rosmarin.

Baker Nordby AS

Bjørnerudveien 17
1266 Oslo

Norge/Norway